tirsdag 18. november 2008

Trafikkbølle??

Jeg har fundert...igjen...
Skjønner ikke hvorfor man hele tiden får høre at fart dreper!? Det er jo farlig å befinne seg i trafikken, og jo mindre tid man er der, jo mindre er faren for ulykker - ikke sant??
Sååå...om jeg kjører en strekning på 6 mil, og bruker 30 minutter på den..versus Magda på 70 år som gjerne bruker to timer på det samme strekket..da skulle jo teoretisk Magda ha 4 ganger så stor risiko som meg til å være tilstede når en ulykke inntreffer??
MEN: Hva skjer om jeg så treffer på Magda... For Magda er tøff! Hun lar seg ikke affisere av at man blinker med lysene, legger seg opp i hekken på bilen hennes, eller i verste fall tuter (fulgt av bevegelser med langfingeren som Magda ikke har sett siden hun var ung)...Neida, Magda ligger midt i veien hun, akkurat i den farten hun synes er passelig - og om ikke HUN synes det er forsvarlig å kjøre fortere, så bør absolutt ikke yngre og mer uerfarne sjåfører gjøre det!
Jeg er litt i stuss..teoretisk sett er det mulig Magda eier mer av veien enn det jeg gjør, ettersom hun har betalt veiavgift noen hundre år lenger enn meg..
Men jeg irriterer meg allikevel...
Nå tror dere sikkert at jeg er en skikkelig fartsbølle, men det er helt feil - jeg har gjentatte ganger prøvd å holde følge med Norfjordekspressen fra Førde til Bergen, men må gi tapt gang på gang...men det er kanskje ikke like farlig å råkjøre med en buss, for nesten uansett hva eller hvem man treffer, så er sjansen ganske stor for at de er mindre enn bussen..
Og alle vet hvor irriterende det er å komme et halvt minutt for sent til en ferge...mens man frustrert ser det glisende fergemannskapet kjærtegne bommen idet de lar den gli ned en cm fra panseret på bilen...og neste ferge går om to timer...
Jeg har fått høre antydninger (diskrete hint, vil jeg heller si) at jeg er en smule aggressiv i kjørestilen min! Vel, det stemmer nok, og etter min mening er det de sikreste sjåførene..
Tenk deg bare når du nærmer deg et kryss, og selv om du har vikeplikt, så stopper bilen på din høyre side 3 ganger på vei inn i krysset...klart man da tenker at "jøss, h*n var grei, som slipper meg frem"...og er man riktig "heldig" så kjører begge samtidig..
Selvfølgelig kan ikke ALLE kjøre sånn som meg - kun de som er like dyktige sjåfører, har like stor bil og rette mengden adrenalin i blodet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Du får virkelig sagt det! Og det var moro å lese noe nytt fra den kanten nå, du har jo ikke skrevet noe på kjempelenge!