lørdag 4. desember 2010

Julehandel...

Bare for å ha sagt noe før jeg glemmer det; man skal IKKE se ned på Paris Hilton og hennes med-shoppere...enhver som klarer å handle en hel dag i strekk, burde hatt heltestatus!!!
I år har jeg hatt den selsomme opplevelsen av å gjøre julehandelen fra rullestol (grunnet litt uforutsette komplikasjoner av kombinasjonen nytt kne/gammel Nina), og det var virkelig med livet som innsats!
Opplevde faktisk at en dame trillet rullestolen min ut av køen foran kassen på KappAhl, for å komme lenger frem i køen... Hallo! Det er kneet mitt som er dårlig, ikke hodet! Og ihvertfall ikke kjeften! (noe hun kjapt fikk erfare; man bør ikke tråkke en stresset bergenser for mye på tærne ...) Og jeg vil i samme slengen bare beklage overfor de hyggelige ungdommene som stoppet rullestolen min utenfor Polet; det var ikke meningen å svare så krasst da dere vil be for meg og mine utsikter til helbredelse... Jeg er faktisk tilbake på krykker nå, og jeg skal ikke kategorisk påstå at det kun skyldes de smertestillende tablettene...
Så....med utgangspunkt i Fjellvettreglene, har jeg laget en "Hvordan shoppe julegaver uten å miste liv eller psykisk helse", slik at flere kan dra nytte av mine dyrekjøpte erfaringer på dette minebelagte området...
1) Legg ikke ut på langtur uten trening..
Vel, det var allerede her jeg gikk på den første blemmen...av natur handler jeg aldri i flere butikker samme dag, og i stedet for å trene meg gradvis opp, begynte jeg med julegavemaraton...en klassisk nybegynnerfeil, som garantert kommer til å sitte i kroppen lenge.
2) Meld fra hvor du går...
OK, jeg prøvde...men det er umulig å bruke telefon når alle butikkene spiller julesanger på 280 decibel, og manuell rullestol + skriving av tekstmeldinger er dødfødt; man bør aldri - ALDRI - stoppe i køen, det beste er å følge stimen..de som havner på etterskudd eller utenfor flokken, blir spist!
3) Vis respekt for været og værmeldingen...
La gå...det var kanskje ikke så lurt å trille rullestol i dunjakke...neste år stiller jeg i bikini!
4) Vær rustet mot vær og kulde...husk ryggsekk...
Jeg VAR rustet mot vær og kulde...det var VARMEN jeg ikke hadde tatt med i beregningen..og har noen prøvd å ha ryggsekk på når man sitter i rullestol!?
5) Lytt til erfarne (fjell)folk
Jada, mamma....jeg vet du sa at det var galskap å dra på handling i rullestol rett før jul...du hadde rett og jeg tok feil (denne sletter jeg før du rekker å lese den altså!)
6) Bruk kart og kompass
Nok en feil...jeg trodde at et handlesenter var bygget opp på en så logisk måte at man kunne finne frem uten å rive av seg håret...men dengang ei, nei....
7) Gå ikke alene
Alene??? Det var 2,5 millioner mennesker der....
8) Vend i tide, det er ingen skam å snu
Hah! Da kjenner dere ikke meg! Jeg hadde laget meg liste, og kun dødsfall eller punktert rullestol kunne ha fått meg til å gi opp før alle punkt på listen var krysset av!
9) Spar på kreftene og grav deg ned i tide
Denne trenger jeg vel egentlig ikke kommentere? Sparte overhodet ikke på noen krefter, og nå har jeg gravd meg ned på sofaen..og her har jeg tenkt å ligge til Julaften!

Neste år stiller jeg med enda mer spesifisert liste, fendere på rullestolen og rikelige mengder drikke, fortrinnsvis angitt i prosent!!!

Ingen kommentarer: