mandag 12. oktober 2009

AVHOLDENHET

Jeg tenkte at jeg skulle finne noe POSITIVT å skrive om avholdenhet...men etter ha vridd begge hjernecellene...eh..hjerneHALVDELENE, så finner jeg det svært vanskelig å finne positive aspekter med avholdenhet...Ta for eksempel:
- Alkohol....her er avholdenhet hverken positivt eller har bakgrunn i noen som helst sunn fornuft! Det er jo opplest og vedtatt at et glass vin for dagen forlenger både livet og ekteskapet, så da må jo TO glass gjøre dobbelt så bra! Og da er vi oppe i èn flaske, ettersom vin best nytes fra halvlitersglass! Og har dere sett når personer fra avholdsbevegelsen snakker på TV!? De klarer det vanvittige kunststykket å se deprimert ut, sur og ha et "jeg-har-så-fælt-liv-la-meg-døøøø"-uttrykk SAMTIDIG! La DEM spille teater på Den Nasjonale Scene! De trenger jo ikke å spille engang - de har det rette lidende Ullmann-uttrykket helt naturlig!
- Seksuell avholdenhet....ja, bare uttrykket gir meg frysninger på ryggen...omtrent som paradokset ALKOHOLFRI vin! Sex er et av primærbehovene, så å kutte ut sex er omtrent som å kutte ut mat, drikke og søvn...og vi vet jo at DET ikke går i lengden! Jeg tror det var Mor Theresa som engang sa at "om sexlivet dabber av, så får man i verste fall finne seg en PARTNER!" Er litt usikker på om det var Mor Theresa som sa det...men det må uansett ha vært en klok kvinne!
- Sjokolade...IGJEN; det klinger ikke særlig bra med ordet sjokolade og avholdenhet i samme setning, gjør det vel!?

Ja...listen kan fortsette i det uendelige...men vi kan vel allerede på dette stadiet konstatere at ordet AVHOLDENHET neppe ble laget med noe positivt i tankene!?

Nina :)

1 kommentar:

Vardvinni, Spinnvinna og Iselin sa...

Hehe. Positive faktorer ved avholdenhet fra alkohol er at man slipper å få alkoholdemens! Det er nemlig ikke noe å trakte etter...